Munca dezvoltata de Sicurezza e Ambiente este inspirata de protecția și conservarea mediului și a vieții umane.

Toate activitățile Sicurezza e Ambiente se desfășoară în condiții de siguranță și de mediu conform „Premiului de servicii”, în conformitate cu art. 30 al Codului de Achizitii Publice, prin urmare niciun cetatean sau P.A. nu va plati costul remedierii post-accident.Onorariul este suportat de compania de asigurare a conducătorului auto responsabil de accident. În cazul în care acesta din urmă nu este cunoscut,dar este mai mic costul, SA intervine si restabileste siguranța rutiera și de mediu cu aceeași diligență.

În mod evident, aceasta afacere este rezultatul direct al muncii bine indeplinite, dar marile valorile rămân: îmbunătățirea siguranței rutiere, protejarea omului, respect pentru ecosistem. Toate acestea, în conformitate cu Carta Europeană la care aderă SA cu convingere și determinare, în scopul de a reducere, până la zero, accidentele cauzate de eșecul sau restaurarea imperfectă a siguranței rutiere.

Pentru a promova, sprijini și difuzarea activitatii cultural-educationala si a cercetarilor in materie mediu si siguranta drumurilor SA a instituit in anul 2009, si un Centrul de Studii Sapere Aude, condus și gestionat de un Comitet Stiintific, a cărui componenta respecta in egala masura latura de reglementare și cea tehnico-științifică, cu scopul de a răspunde cu succes interesului fata de protecția mediului și a siguranței rutiere.

Sigurezza e Amvientea a decis să se alăture Zero Impact Web și de a-si aduce aportul sau pentru a combate încălzirea globală.

Emisiile provenite de la vizite ale acestui site vor fi compensate prin crearea și protecția pădurilor în creștere din Costa Rica. Este o gest mic, care dacă este făcută de mulți ajută la crearea de conștientizare și ajuta mediul înconjurător. Acesta permite mai ales navigarea acestor pagini cu încredere.